I took a wrong turn and I just kept going

Sitter med lite ont i magen men kan inte förstå varför. Livet ler mig rakt i ansiktet just nu och allt känns lätt. Vardagen flyter på precis som hjärtat mitt slår och slår och slår. Det är som att kvällens mörker och regnighet plötsligt har flyttat in i mi mage och rört om lite. Det känns lite som ett åskoväder. Men ändå är jag glad, glad för att vara jag.

Den känslan kommer och går, naturligtvis. Men när den är närvarande pirrar min mage sådär ljuvligt skönt och livet och jag får inte nog av varandra. Då är vi sammanflätade och bästa vänner. Varandras nöd och lust, varandras oumbärligheter. Då somnar vi ömt i varandras famnar och vaknar upp som en.

Och just nu känns det så. Som om jag och livet har delat hjärtan och varit på sommarsemster på västkusten tillsammans varenda år sen vi var fem. Glädje, tillhörighet och trygghet. I att vara jag och leva mitt liv som jag vill. En uppmjukande känsla som strömmar med blodet ut i min kropp. Förutom i magen då kanske, som stör och bråkar lite med mig. Men kanske är det bara för att göra mig medveten om hur lyckligt lottad jag är nu, som får känna mig så glad och tillfredställd med livet i helhet. With no worries. För kanske är det där lilla onda i magen bara där för att inte göra mig helt blind och otacksam. Och kanske är det bara för det bästa?morgonstund

Vaknar av dina jämna andetag mot mitt ansikte och känner värmen från din mjuka kropp pulsera mot min. En blek morgonsol strålar in genom persiennerna och gör taket i mitt rum randigt. I rummet bredvid är dagen redan vaken och igång, musik strömmar ur högtalarna och stressade fotsteg får väggen att darra. Ljuden känns avlägsna och flera mil bort för hos oss är morgonen fortfarande nyvaken och alldeles, alldeles stilla.

Jag trycker mig närmare dig. Tänker lätta tankar och försöker synkronisera mina andetag med dina. Vill lägga mina läppar mot dina men är rädd att väcka dig då. Blundar och tänker att just nu, mår jag så himla bra. Klickar på save och sparar minnet i mitt huvud.

En morgon, du och jag.


RSS 2.0