alltid

Ibland börjar det brinna i mig. Ilskna flammor tänder eld på mitt inre och jag blir arg, ledsen och ångestfylld på två sekunder. Föreställer mig eventuella scenarier i mitt huvud och gör dem till verklighet. Tappar fattningen och blir stensäker på att jag kommer att bli sviken. Att jag kommer att bli lämnad och stucken i ryggen, för hela mitt sunda förnuft säger mig att det är farligt att lita på någon när jag vet att inte alla går att lita på. Farligt att tillförtro någon sitt hjärta då det alltid kan brista på vägen, mitt bland kysstunga löften och känslan av trofast värme. Farligt att bli beroende av någon som lovar att alltid stanna när alltid betyder olika för olika människor. 
 
Känner känslorna pulsera med blodet genom kroppen och svär okontrollerat för att det får mig att känna mig starkare men framförallt mindre svag. Brinner upp i hundragradig värme och tänker att jag minsann inte behöver någon och att jag minsann förtjänar bättre och mer och allt. För jag skulle aldrig vara den som sviker, den som lämnar eller den som sticker kniven i den andras rygg. Den som bryter löftet och krossar betydelsen av vad ordet alltid innebär för mig. 
 
När det har brunnit ett tag brukar det lugna ner sig. Ilskan tonar ut, gråten avtar och ångesten kryper tillbaka till sitt mörka gömme. Några ensliga flammor fortsätter kittla mitt undermedvetna och mitt hjärta fortsätter argsint glöda. Men föreställningarna om min tillfälligt fiktiva verklighet börjar suddas ut i rökens gråa dimma och jag ser plötsligt allt klarare. Det blir lättare att andas och lättare att vara och tanken formas sakta. Den som säger mig att jag bara kan styra mitt eget. Om mitt hjärta vill älska villkorslöst och med tilltro till den jag älskar, ska jag det. För jag vet vad alltid innebär för mig och jag kan bara lita på att alltid betyder det samma för den människan jag har valt att leva mitt liv med. Vi är två som delar kärleken men det är mitt alltid, och det är det jag håller fast vid, när elden brinner och när den slocknar.  

RSS 2.0